Yeni İş Kurmak

Giyim Mağazası Açmak

Günümüz şartlarında giyim üzerine işletmeler açmak oldukça ciddiyet gerektiren işlerin başındadır.Her ay güzel gelirli maaşlar kazanmanızı sağlayacak olan düzenli işler arasındadır.Mağaza açmadan bilmeniz gereken önemli kurallar vardır.

Nasıl Başlanır?

Deneyim sahibi olmak:
Daha öncelerden bu konuda deneyiminiz varsa hiç zorlanmadan bu işi yapabilirsiniz.Yoksa deneyim kazanmanız için biraz bilgilendirme ve yaşayıp öğreneceksiniz.

İşin uzmanı olmak:
Her zaman farklı ve yenilikçi pazarlara girmeye çalışmayın.Tek bir noktaya odaklanın ve seçtiğiniz giyim ürünlerini müşterilerinize sunmaya gayret gösterin.Spor,bebek kıyafetleri gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.Ürünlerde ki kaliteyi de sürdürdüğünüz zaman gerisi gelecektir.Asla pes etmeyin.

Plan:
Doğabilecek problemlere karşı her zaman ikinci bir planınız olsun.Bu sayede oluşabilecek finans problemlerinin önüne geçebilir ve kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

Yatırım:
Giyim işlerinde mağazanın bölgesine,büyüklüğüne ve mağaza içindeki ürünlerin farklılığına göre değişmekte olan ürünler için belli yatırımlar gerekir.Aile , eş dost yardımı ile yatırım yapamıyorsanız krediye yöneliyorsanız güzel bir planlama ile olabilir.

Mağaza konum seçimi
Mağazanın iyi,işlek bir yerde olmanızı sizin açınızdan olumlu sonuçlar vermektedir.İŞletmenizin trafiği yoğun bir yerde olması ve özellikle araçlar için park yeri olması iş sahibini oldukça memnun edecektir.

İpuçları

Bu işte bir muhasebeci olmazsa olmazdır.
Rakiplerinizin gelişmek adına yaptıkları tüm hareketleri ve yenilikleri takip edin.
Mağazaya gelen müşterilerin taleplerini öğrenin ve taleplere göre hareket edin.
Ödeme kayıtlarınızı her zaman düzgün tutun.

Giyim mağazası açma şartları

1-Amacına uygun bir şekilde temiz,aydınlık giyim mağaza şartlarına göre uygun tasarlanmış olmalıdır.

2-Isıtma,havalandırma veya kalorifer sistemlerinden en uygun olanı yapılmalı

3-Tek bir ruhsat ile açılan ve fazla faaliyet şartları bulunduran iş yerleri için öngörülen şartlar ayrıca incelenmektedir.

4- On kişiden fazla çalışanı bulunan müstakil işyerlerinde dinlenme yeri, kıyafet değiştirme kabini, bay ve bayan için ayrı tuvalet bulunacaktır. Ancak birden fazla işyerinin bulunduğu iş hanı, iş merkezi, pasaj, gar, terminal gibi yerlerde ortak kullanıma ayrılmış yeter sayıda lavabo ve tuvalet varsa, buralarda açılan işyerleri için ayrıca tuvalet ve lavabo şartı aranmaz.
12’den fazla elemanı olan iş yerlerinde kıyafet değiştirebilme,bay ve bayan farklı wcler bulunmalıdır.İş hanı gibi yerlerde açıldıysa yeterli sayıda wc var ise mağaza için ayrıca tuvalet şartı aranmamaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir